2016. március 23., szerda

Borklubot alapítottunk

2016 kikelet havának 19. napján a Kapos Hotel éttermének egyik kis különtermében megalapítottuk Kaposvár (tudtunkkal) első borklubját, a Veritas Borklubot. 12 tagból álló alapítókként nem kisebb fő célkitűzésünk van, mint a hazai borok népszerűsítése. Ahhoz viszont, hogy e célunkat kellő alázattal tudjuk képviselni, legalább havi rendszerességgel megrendezett tematikus kóstolókat fogunk szervezni. E kóstolókra szeretnénk majd borászokat vagy borszakértőket meghívni, hogy az ő vezényletükkel folyjon le a kóstoló és anekdotáikkal tarkítsák az estét. Egyelőre csupán az alapítók részvételével, később viszont igényeknek és lehetőségeinknek megfelelően új tagok felvételével fogjuk bővíteni borklubunk létszámát. Bortúrák és boros rendezvények szervezésével akár klubon kívüli érdeklődőknek is szeretnénk lehetőséget nyújtani, hogy közelebb kerüljenek a bor csodálatos világához. 



Az alapító gyűlésen egyöntetűen elfogadtuk az ötletgazda, Palancsa László név- és logo javaslatát, megszavaztuk a tagdíjat, a rendszeres havi találkozók helyszínét és időpontját. 
A klub alapítói: Horváth Éva, Báthory Gyöngyvér, Kovács Anita, Balassa-Ütő Katalin, Springmann Andrea, Matolcsy Gusztávné Rita, Dr. Csillag Attila, Palancsa László, Dr. Matolcsy Gusztáv, Dr. Rostás László, Dr. Farkas Géza és Bognár József.

Az alapító ülés munkáját egy palack Tornai Juhfark 2014 virágos, mézes intenzív illatával, üdeségével, lendületes savaival, jó textúrájával segítette és egy 2009-es Szent Benedek Tokaji Furmint, mely szép vaníliás aromáival, fáradhatatlan, szinte friss savaival, lendületével és harmóniájával koronázta meg és szentesítette azt. 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése