2016. január 24., vasárnap

7. VinCE Budapest – borszakértőknek, borkedvelőknek egyaránt

A borszakértőknek már csütörtökön szakmai nappal indul, pénteken és szombaton pedig a borkedvelőket is számos újdonsággal várja a 7. évébe lépő VinCE Budapest Wine Show. A régió legnagyobb boreseményén március 3. és 5. között megismerhetik a  világ első okostelefonnal kommunikáló boradagoló - megőrző rendszerét, és a megkóstolt borokat egy mobil applikációval értékelhetik. Organikus Bortúrára is benevezhetnek a VinCE Budapesten, ahol kiderül, mitől bio egy bor. Idén 2. alkalommal átadjuk a VinCE Awards díjat a borvilágot formáló legjobb ötletekért, leginspirálóbb példákért. Egy jeggyel 182 pincészet 1000 borát kóstolhatják végig a látogatók, s a jegyár egy részét a rendezvény ideje alatt a helyszínen működő online áruházban borvásárlásra fordíthatják.A 7. VinCE Budapest Wine Show idén március 3. és 5. között várja a borszakértőket és borkedvelőket a Corinthia Hotelben, minden nap 11-től 20 óráig. A régió legnagyobb boreseményére válogatott pincészetek hozzák el nagyszerű boraikat és szavatolják a kiváló minőséget, valamint nemzetközi szakértők, számos Master of Wine, szakíró és borkereskedő segít eligazodni a borok világában. A nagyközönség számára is nyitott mesterkurzusokon és workshopokon neves előadók kalauzolásával kóstolhatnak végig egy-egy briliáns borsort, ami után akár szakértővé is válhat a borkedvelő látogató.  Az idei év egyik újdonsága, hogy a jegyár egy részét a rendezvény ideje alatt a helyszínen működő online áruházban borvásárlásra költhetik, amit utána akár házhoz is szállítanak. Egy jeggyel 182 pincészet 1000 borát kóstolhatják végig. De a 2016-os VinCE Budapest több más újdonságot, érdekességet is tartogat a résztvevőknek.


Újdonság: vasárnap helyett csütörtök!

A korábbi péntek-szombat-vasárnap helyett idén csütörtöktől szombatig várja a vendégeket a VinCE Budapest. Csütörtökön – március 3-án – szakmai napot tartunk, ahol a kiállítók és a borszakma a HoReCa szektor szereplőivel találkozhat. A borkedvelő nagyközönség pedig lazábban borozhat pénteken vagy szombaton, így a vasárnapot már pihenéssel töltheti. 


A vendégek és kiállítók igényeit figyelembe véve 2016-ban a VinCE Budapesten –

 március 3., csütörtök: szakmai nap; 

 március 4-5., péntek, szombat: közönségnap, amely a szakma és a borkedvelők számára is nyitott;

 2016. március 6-án, vasárnap a VinCE Budapest NEM tart nyitva.

Egy pohár innováció: a By the glass® hazai premierje a VinCE Budapesten

A VinCE Budapest vendégei már megszokhatták, hogy minden évben valami újdonsággal állnak elő a szervezők. Az idei év egyik legnagyobb szenzációja kétségtelenül a By the glass® terem lesz.


A holland By the glass® rendszereit ezidáig itthon nem csodálhattuk meg – a világ 41 országában viszont igen, Brazíliától Szingapúrig. Az innovációban élen járó By the glass® megalkotta a világ első okostelefonnal kommunikáló boradagoló- és megőrző rendszerét, amelyet itthon először a VinCE Budapest vendégei próbálhatnak ki!

A By the glass® teremben a magyar fajtákat tanulmányozhatják 20 „Modular” típusú rendszer segítségével, azaz 40 állomás áll majd azok rendelkezésére, akik ki szeretnék próbálni a By the glass® innovációját. 

Furmint, juhfark, kékfrankos – mind tökéletes hőmérsékleten, mindig frissen, egyetlen gombnyomásra kerül a látogatók poharába. Okostelefonjuk segítségével pedig (e-mail címmel vagy Facebook-profillal regisztrálva) beléphetnek a By the glass® SmartWine applikációjába, ahol értékelhetik a bort, megoszthatják ismerőseikkel, és a kóstolt borok adatait később is bármikor visszanézhetik. 

A By the glass® terem a Corinthia Budapest Hotel földszintén várja látogatóit, ahová a belépés napijegy birtokában ingyenes lesz. Idén itt lesz a pohárátvételi pont is, tehát ideális lesz a VinCE Budapest kiindulópontjaként.

Mesterkurzusok és workshopok borkedvelőknek is

A VinCE Budapest kiváló lehetőséget biztosít a borkedvelőknek, hogy tovább fejlesszék tudásukat a borokról, mindezt neves előadók segítségével és egy briliáns borsor végigkóstolásával. Pénteken és szombaton a nagyközönség számára is nyitott mesterkurzusokat és workshopokat szervezünk, ahol szakértők vezetik be a látogatókat a borok világába, s olyan értékes tudást szerezhetnek, amitől akár ők maguk is szakértőkké válhatnak a kurzus végeztével.


A csütörtöki szakmai nap (március 3.) egyik leghasznosabb workshopján Nick Adams MW (Master of Wine) és Adam Pawlowski MS (Master Sommelier) ahhoz adnak útmutatót, hogy miként kell összeállítani a tökéletes borlapot. A nagyközönségnek pénteken Anne Mc Hale MW Franciaország egyik legizgalmasabb borvidékét, a Rhône-völgyet mutatja be – természetesen borain keresztül. Szombaton a számos pezsgős és boros kurzuson kívül egy párlatos kóstolón is részt vehetnek, ugyanis maga Guillaume Drouin párlatmester mutatja be calvadosait Normandiából. Champagne mesterkurzusra pénteken és szombaton is lesz lehetőségük: szombaton a Forma-1 hivatalos pezsgőjét adó Mumm pezsgőház mutatja be különleges tételeit Thomas Lignier, a pincemester vezetésével.


A mesterkurzusokon 200 fő vehet részt egy kóstolón, általában minimum 6-8 bort mutat be az előadó (de volt már példa 21 boros kóstolóra is), az előadást szinkrontolmács fordítja magyarra, és a borok különlegesek, gyakran olyanok, amelyek sehol máshol Magyarországon nem kóstolhatók. A workshopon ugyanígy folynak az előadások, de kisebb, 100 fős közönség előtt.

A mesterkurzusok, workshopok ára 2–5000 Ft / fő (az adott napra szóló belépőjegy mellett).


Mitől bio a bor? – Organikus Bortúra 

Az organikus, vagy biogazdálkodás – a vegyszerek kiszorítása a termelésből, természetes művelési eljárások alkalmazása – a gasztronómia után a borászatban is az elmúlt évek egyik legtöbbet emlegetett fogalmává vált. Akik szeretnék megtudni, hogy mitől „bio” egy bor, hogyan készülnek az „organikus” tételek, azok számára a VinCE Budapesten belül kijelölünk egy Organikus Bortúra útvonalat, amit végigjárva, a borokat végigkóstolva választ kapnak erre a kérdésre. A „zöldtúrát” teljesítők az ott megszerzett tudáson felül egy-egy ajándékcsomaggal is gazdagodnak.

Online áruházban megrendelheti kedvenc borait a helyszínen

A VinCE Budapesten idén először VinCE Budapest Wine Show + Shop, ugyanis különleges online áruház is működik a rendezvény ideje alatt. Itt a látogató a jegyárból 2000 forintot levásárolhat, a kóstolásokon leginkább tetsző borokat a helyszínen megrendelheti, amelyet Magyarországon házhoz is szállítanak. Az online shopban kapható tételek listája március 1-jétől lesz elérhető számos meglepetéssel, hiszen kiállítóink a rendezvény idejére különleges kedvezményekkel kedveskednek vendégeinknek.


VinCE Awards

A rendezvényen idén 2. alkalommal adjuk át a VinCE Awards díjat a borvilágot formáló legjobb ötletekért, leginspirálóbb példákért. A korábbiakhoz hasonlóan idén is a gasztronómia és a borszakma jelentős szereplőit kértük fel, hogy küldjék el jelöltjeiket a kategóriák élére, majd a VinCE szakmai partnerei adták le szavazataikat . A március 5-én kihirdetett díjazottak idén sem csak a borászatok közül kerülnek ki, hanem a tágabban vett borszakma, a gasztronómia és a vendéglátás világának élenjáró boros képviselőit díjazzuk elismerésünkkel.
Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése