2014. július 22., kedd

Augusztus 5-én megnyílik az Ördögkatlan!


Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre 2014. augusztus 5-9-ig az Ördögkatlan Fesztivál, a Villányi borvidék négy kis településén Nagyharsányban, Kisharsányban, Beremenden és Palkonyán. A jellegét tekintve összművészeti fesztivált 2008 óta évente rendezik meg, és a kezdetben két és fél naposra, alig több mint egy hónap alatt összerántott rendezvény tavalyra már a térség egyik legjelentősebb kulturális fesztiváljává nőtte ki magát a közel 40000 fős látogatójával.





Idén összesen, a Vylyan Terasszal együtt 24 helyszínen, több mint 400 könnyű- és komolyzenei koncerttel, színházi előadással, kiállítással, irodalmi esttel, beszélgetéssel, cirkuszi előadással, családi programmal és szeretetteljes légkörrel várja az Ördögkatlan a fesztiválozókat. A fellépők között lesz a teljesség igénye nélkül a Quimby, a Budapest Bár, Ferenczi György, a Csík Zenekar, a 30Y, a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Pesti Magyar Színház társulata, Szacsvay László, Haumann Péter, a Katona József színház társulata és még sokan mások. Érdekes kiállítások tekinthetők meg, többek között Wahorn András munkái a Narancsligetben, Nagyharsány településtörténete a Helytörténeti Múzeumban vagy Művészi hordók a Vylyan Pincénél. 



A fesztivál bora a tavalyi év óta örökös „Fesztivál bora” titulust nyert, egy helyi legendában szereplő szerelmes ördögnek emléket állító, helyi fajtákból építkező borházasítás lesz, melyet a Vylyan Pincészet prezentál a közönség felé. Hogy mi is ez a legenda, bizonyára mindenki megtudhatja, ha elég időt tölt a Vylyan Teraszon kortyolgatva ezt a bort, majd elbarangol a kőfejtőbe, és a szoborparkban eltűnődik a hallottakon.





Bővebb információk és programok: http://www.ordogkatlan.hu/

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése