2014. augusztus 3., vasárnap

Fodorvin - Aszófői Cabernet Sauvignon Rozé 2013

Nyáron az allergiaszezon beköszöntével kicsit leálltam a borkóstolásokkal, de nem a borozgatással. Ugyanis egy-egy jó hideg rozé- vagy fehérfröccs meleg, fülledt napok zárásaként felvillanyozza az embert.

Az elmúlt héten azonban az allergiám visszavonulót fújt, kidugult az orrom, újra érzek illatokat és ízeket, így elhárult a tudatos borkóstolás elől az akadály.

Lássuk először is a Fodorvintől kapott, Vinagora aranyérmes, Országos Rozéborverseny aranyérmes Cabernet Sauvignon Rozét.

Kitöltve lazacszínű, tükör tiszta italt üdvözölhetünk a pohárban. Illata intenzív és több rétegű. Először vaníliás palackbuké ütötte meg az orrom, ezután pedig érkeznek rendre a piros bogyós gyümölcsök, leginkább az eper és a málna, de egy hét után visszakóstoltam, és sárgadinnye illatában pompázott. Ízlelve mérsékelt alkohol kíséretében élvezhetjük az epres, málnás ízeket, melyeket pici, csípős szénsav tesz pezsdítővé. Üdítő savak, komplex ízvilág és lassú lecsengés jellemzik. Kis visszamaradt cukor jobban kiemeli a kora nyári gyümölcsös jellegét. Nekem kissé csajos, de nyárias és könnyed rozé. 85 pont.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése