2014. május 30., péntek

Másodszor tartanak pinceszert a pálfai Öreghegyen

Túrával és szórakoztató programokkal kötik össze a Pálfai Pinceszeren a borkóstolást, pincelátogatást szombaton, amikor a Pálfai Öreghegyi Borkedvelők Baráti Köre szervezésében nyolc pince tárja ki kapuit.


    Patkós Attila, a szervező egyesület elnöke az MTI-nek elmondta, hogy húsz bográcsban készül majd marhapörkölt, egyéb kategóriában a lekváros palacsintától a képviselőfánkig terjed a repertoár a főzőversenyen.
    A vállalkozó kedvű vendégeket népies játékok, vetélkedők várják. Déltől a dunaszentgyörgyi Riglizni citerazenekar, majd a szekszárdi Muslinca férfikar muzsikál, ugyanekkor nyitják ki a gazdák pincéiket. Este hétkor a központi helyszínen, a Markó pincénél a Bogyiszló zenekar műsora kezdődik. 
    A Pálfa határában húzódó dombvonulatot ritkán látogatják turisták, pedig kivételes hangulatú. A nyolc présház a szőlőültetvények között, egymástól jókora távolságra áll, a mindet magába foglaló útvonal hossza két kilométer, a bortúrához térképet is adnak a szervezők. 
    "Erre a vidékre jellemzően löszbe vájt belső pincéket találunk a domboldalban, egy kisebb présházzal az elején, melyek kelet felé néznek, csodálatos kilátást engedve Pálfára és a környező falvak irányába. A lejtő aljáig aszfaltút vezet, ahonnan földutakon lehet eljutni a pincékig. Körülöttük helyezkednek el a szőlőültetvények a néhány évestől az emberöltős tőkékig" - olvasható az egyesület prospektusában.
    Jellemző fajták a kékfrankos, a merlot, a kadarka, a zweigelt, az olaszrizling, a chardonnay, a cserszegi fűszeres, a tramini, a szürkebarát.



MTI 2014. május 30.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése