2014. január 11., szombat

Juhász Testvérek Pincészete - Rosé 2013 (pinot noir, portugieser)

A mai kellemes januári kora tavaszi, napsütéses
időjárás után kedvünk támadt este egy kis laza roséhoz, ezért az esti bevásárláskor leemeltünk egyet a polcról. A Juhász Testvérek Pincészete már többször bizonyított, ezért tőlük választottunk egyet.
Miközben Moncsi amerikai káposztasalátát készített a holnapi ebédhez, én megbontottam a palackot. Halk pisszenés tanúskodott a szénsav jelenlétéről. Kitöltve kis híján pezsgőként habzik fel a tükör tiszta, lazacszínű ital, azonban a nagyon halvány bugyirózsaszínű habja hamar elillan. Annyira nem gyors a lefolyása, mint először gondoltam, még koronát is hagy a pohár falán körbelötyögtetés után, s vastag gyűrű látszik a bor felszínén. Közepesen intenzív illata egy eperrel, ribizlivel teli gyümölcskosár illatára emlékeztet, Mónika szerint még mangó is érezhető benne. Belekóstolva könnyű, üdítő, vékony testű, nyárias frissítőt ízlelhettünk kis fanyarkás tanninnal, melyet élénk szénsav kísér hosszú lecsengéssel. Ízében határozottan jelentkezik a ribizli, kevésbé az eper. Kedves, harmonikus bor sok zamattal és tűzzel, melyet az alacsony alkoholtartalom (12%) és a szénsav együttes hatása hozott össze. 87 pont  

1 megjegyzés :

  1. Ebbe a borba a nyár ízét is bepalackozták!
    Napsütésben, melegben, egy kis vízparti étterem teraszán elköltött grillezett csirkemellhez, sült krumplihoz és salátához szeretnék inni ebből a borból. Mindezt most, ha lehet:)

    VálaszTörlés