2013. december 14., szombat

Wunderlich Pincészet - Villányi Bársony Cuvée 2012

Úgy döntöttem ma felfedem a Jolly Joker boromat, és ha így van, akkor bontok egyet. Hoztam hát egyet a szomszéd boltból, mely hamar dugóhúzó alá is került. Ezt a bort akkor szoktam venni, amikor nem akarok nagyobb összeget borra költeni, de egy megbízható, jó minőséget szeretnék fogyasztani, és nem mellesleg Moncsi is szívesen kortyol belőle.


Ez a bor rendkívül lassan, szinte olajosan folyik ki a palackból, pohárban habot képez szép nagy, színes, lassan tűnő buborékokkal. Színe mély bíbor, szélén lila gyűrűvel. A pohár falán lassan csordul vissza a meglötyögtetett ital gazdag koronát hagyva maga után. Illata igen intenzív, már-már tolakodó, a boros, alkoholos illatban talán szeder és erdei gyümölcsök jegyei érezhetők. Kortyolva igen tüzes, savtartalma kissé lapos, mely mellé majdnem húzós tannin párosul. Férfias bor, mely kellően száraz, tüzes és fanyarkás. Mindenképp ételt kíván, de legalábbis sajtot, kenyeret, ropit nasinak mellé. 
Nem értem, miért csak kisbetűvel vállalja ezt a bort a Wunderlich Pincészet, hiszen tele a polc ennél sokkal gyengébb és drágább borokkal, melyek szintén neves pincészetektől valók. Mindenképp nagyon jó ár-érték arány.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése