2014. november 6., csütörtök

Állami tulajdonú gazdasági társaság látja el a tokaji borvidék kutatási feladatait

Állami tulajdonú gazdasági társaság látja majd el a tokaji borvidék szőlészeti és borászati kutatási feladatait - ez erről szóló kormányhatározat kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.


A kormányhatározat értelmében megalapítják a tokaji borvidék szőlészeti és borászati kutatási feladatait ellátó Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Nonprofit Kft. állami tulajdonú gazdasági társaságot, és ebbe apportálják a feladatellátást szolgáló állami vagyont, leszámítva a muzeális borkészletet. Minderről a nemzeti fejlesztési miniszternek kell gondoskodnia a határozat szerint.


A földművelésügyi miniszter intézkedik a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet jogutód nélküli megszüntetéséről és a közfeladatoknak a létrehozandó gazdasági társasághoz történő átadásáról.


A földművelésügyi miniszter, a nemzeti fejlesztési miniszter és az igazságügyi miniszter emellett annak a törvényjavaslatnak a tervezetét is előkészíti, amelynek értelmében 2015. január 1-jével a nonprofit kft. a tulajdonjoga ingyen átkerül a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsához - áll a kormányhatározatban.

MTI 2014. november 4.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése