2014. október 10., péntek

Márton napi Borfesztivál a Gellértben

Borok, libák, szállodák alcímmel, egyedi és új programokkal rendezi meg a Danubius Hotel Gellért már negyedszer a Márton napi Borfesztivált, idén a Bortársaság, a Bor és Piac és a VinCE Magazin szakmai támogatásával. Lesz közel száz borászat, liba- és egyéb ételkülönlegességek, afterparty, és a Gellért mellett bemutatkozik négy vidéki, kiváló konyhájáról ismert szálloda séfje is. Ezzel még nincs vége: megnyílik a „lakosztályétterem” és a gasztro-kalandozásokat Márton napi Sunday brunch zárja. Mindez november 7 – 8 – 9-én.Immár megkerülhetetlen és egyedi helyszíne a Gellért Szálloda és Gellért Fürdő a Márton napi Borfesztiválnak, az újborok és libaételek nagy seregszemléjének. Ez a negyedik év, amikor a Gellért kiemelkedve a napjainkban sorra rendezett fesztiválok közül, új tartalommal tölti fel azt a díszletet, ahol Richard Nixon és Yehudi Menuhin is megpihent anno. A program szerint idén több - csak itt és csak most átélhető – újítással is jelentkezik a rendezvény. A fesztiválnapokon közel száz hazai borászat vonul fel legjobb boraival úgy, hogy szombaton nem futhatunk bele olyan pincészet kínálatába, amit már pénteken megkóstoltunk. Pénteken a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg szombatra a Bortársaság hívta meg a válogatott borászatokat. A mesterkurzusokat a Borjour szervezi a tőlük megszokott ötletességgel. A borkóstolás naponta 17-től 22 óráig tart majd. A Gellért Sólet bár mellett a több mint tíz, gondosan kiválasztott gasztro kiállító között ott lesz többek között a Bükki Sajtos, a Sarki Fűszeres, az Aranyszarvas, és Raj Ráchel. 

Minden évben meglepetést hoz a Gellért Márton napi Borfesztiválján a Söröző borvacsorája, és ez ezúttal sem lesz másként. Négy olyan vidéki szállodát látnak vendégül idén, melyek elismertek minőségi gasztronómiájukról, és Magyarország borászatról híres tájegységeiről érkeznek. Az öt szálloda öt fogásának ételei öt séf rendkívüli összefogásával készül a Gellért Sörözőjében, és még utaznunk sem kell érte. A Gellért Hotel, mint házigazda a Hotel Villa Medici, az Andrássy Rezidencia Wine & Spa, a Bonne Chance Restaurant & Hotel és a Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostor séfjeit hívta meg a gourmet borvacsorára.


A lakosztályétterem erre az alkalomra a negyedik emeleten lévő, lélegzetelállító deluxe apartmanban nyílik meg, ahol Jean Fonda, a nepáli király, Kirk Douglas vagy Andrew Lloyd Webber nyomában járhatunk majd. A limitált létszámú, prémium kategóriás vacsora páratlan borkulturális élményt is ígér, hiszen Héjja László séf libamáj fantáziájához egyik nap Árvay Angelika, Tokaj-Hegyalja borásza, másik nap Németh Ágnes, a VinCE Magazin főszerkesztője ajánlja a borokat.


Este 10 után kezdődik a Márton napi afterparty a Gellért Fürdő csarnokában, ahol a bor bár és a fröccs pavilon mellett hajnali 2-ig a zenéé lesz a főszerep, koncertekkel és dj-vel. Fellép az Ocho Macho, az Ivan and the Parazol, a Blahalouisiana Fluor Tomival és a Honeybeast. A fesztiváljegyet vásárlókat tehát két programsorozattal várja a szálloda.

Vasárnap az elmaradhatatlan Márton napi Sunday Brunch zárja a borfesztivált, a 100 éves Danubius Hotel Astoria vendégszereplésével. Az ételeket díjnyertes Liszkay borok kísérik, és a Borász a zongoránál maga Liszkay Mihály lesz.A rendezvény fesztiválnapjaira a napijegy egy kóstolópohárral, ingyenes bor és pálinkakóstolóval és az after party-val elővételben 5.490 Ft, a helyszínen 6.490 Ft., a kétnapos belépőjegy 7.490 Ft lesz.

A pénteki és szombati öt szálloda séfjei, ételi, borai ültetett vacsora 10.990 Ft-ba, a lakosztályétterem limitált számú jegyei 25.490 Ft-ba kerülnek, és magukba foglalják a Márton Napi Borfesztivál belépőjét is a kóstolópohárral, korlátlan bor- és pálinkakóstolókkal és az after party-val.

A fesztivál utolsó napján a Sunday Brunch mindössze 7.990 Ft, korlátlan étel- és italfogyasztással. Bővebb információ: borfesztivalgellert.huDanubius Hotel Gellért, 2014-09-19

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése