2014. szeptember 15., hétfő

Ismét őszi bormustrát rendeznek a szegedi Dóm téren

Szerdától őszi bormustrára várják a vendégeket a szegedi Dóm téren, ahol öt napon keresztül nyolcvan termelő mutatja be borait – közölte Licsicsányi Ilona, a szervező Szegedi Városkép Kft. ügyvezetője hétfőn a helyszínen.


A szegedi fesztiválszezont záró, a kulturált borfogyasztást népszerűsítő, immár negyedik alkalommal megszervezett rendezvény, a Bortér egyre kedveltebb a termelők között, idén csaknem kétszeres volt a túljelentkezés – mondta a szakember.


A fesztivál szerdán este szüreti mulatsággal kezdődik, erre a 19. századi hagyományokat fölelevenítve az egykori szegedi szőlőskertek irányából, hat helyszínről érkeznek táncosok, zenészek, lovasok és szekerek.


A téren felállított faházaknál a borok mellett sajt, pálinka, kürtőskalács, lepény és számtalan egyéb finomság kóstolható. Az egyik faházban egy a száz esztendeje kirobbant első világháborúhoz kapcsolódó kiállítást is berendeztek. A harctéri kantin korabeli használati tárgyak, fényképek és képeslapok segítségével megidézi, miként próbálták a katonák egy-egy lopott pillanatra elfelejteni a háború szörnyűségeit néhány pohár bor és jó barátok társaságában.


A fesztivál színpadain koncertek és humoristák szórakoztatják a közönséget. Pénteken pedig a közeli Dugonics téren a nemzetközi autómentes naphoz kapcsolódóan a színpadokon már délelőttől szórakoztató programok várják a fiatalokat.



MTI 2014. szeptember 15.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése