2014. szeptember 2., kedd

Budára jön a Villányi Franc!

Különleges cabernet franc-okat bemutató szakmai borkóstolóval, és 15 pincészet közös Villányi Franc játékával várja a Villányi borvidék a 23. Budavári Borfesztivál látogatóit.Villány, 2014. szeptember 1. - A Villányi borvidék pincészetei egységesen a borvidék zászlóshajójának tekintett „fajtatiszta” 100% cabernet franc boraikkal mutatkoznak be a 23. Budavári Borfesztiválon és izgalmas egyedi programokkal várják Magyarország legnagyobb fogyasztói borkiállításának látogatóit.

A Villányi borvidék hosszú ideje tartó együtt gondolkodás és összefogás gyümölcseként májusban jelentette be, hogy átdolgozta eredetvédelmi rendszerét és életre hív egy új borvidéki márkát. A premium és super premium kategóriákba sorolt 100% franc-ok a közeljövőben Villányi Franc márkanév alatt kerülnek majd a fogyasztók elé. Az idei borfesztiválon az új név méltó várományosai kapják a főszerepet, így minden kitelepülő pincészet standján lesz lehetőség az új fajtatiszta Villányi prémium Franc-ok kóstolására.

Szakmai délutánok, nem csak borászoknak

A Budavári Borfesztivál első két napján megtartott szakmai délutánok lehetőséget kínálnak a borászoknak, hogy előre meghirdetett borpárokon keresztül szakmai érdekességeket mutathassanak be elsősorban a hozzáértő közönség számára. A szerdán és csütörtökön 14:00 órától 19:00 óráig tartó „Pár Borpár” program keretében személyesen a borászok (vagy megfelelően jártas szakember) „egyet fizet-kettőt kap” rendszerben kóstoltatják boraikat saját standjaikon. A Villányi borvidék a kostóltatási programon is egységesen a prémium minősítésű 100% franc borait mutatja be.

A 100% VILLÁNYI prémium FRANC párokat az alábbi pincészetek standjain kóstolhatja a szakmai közönség:


Bock Pince (122)

Cabernet Franc Selection 2007- Cabernet Franc Selection 2009

Brunyai Családi Pincészet (43)

Cabernet Franc 2009- Cabernet Franc 2011

Csányi Pincészet (125)

Kővilla Válogatás Cabernet Franc 2009 – Chateau Teleki Villányi Cabernet Franc 2012

Gere Attila Pincészete (123)

Cabernet Franc Selection 2009- Cabernet Fracn Selection 2012

Gere Tamás és Zsolt Pincészete (116)

Cabernet Franc Válogatás 2009- Cabernet Franc Válogatás 2011

Heumann Pincészet (47)

Cabernet Franc 2008 – Cabernet Franc 2009

Jackfall Bormanufaktúra (55)

Cabernet Franc 2011- Cabernet Franc 2012

Janus Borház (39)

Cabernet Franc Válogatás 2008 – Cabernet Franc 2011

Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok (119)

Kúria Cabernet Franc 2009- Noblesse Cabernet Franc 2009

Mokos Családi Pincészet (197)

Cabernet Franc Rosé 2013 – Cabernet Franc Barrique 2009

Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet (90)

Vylyan Mandolás 2009- Villányi Cabernet Franc 2009Villányi Franc nyereményjáték


A villányi pincészetek standjain a szakmai délutánok mellett a borfesztivál teljes időtartama alatt lehet Villány Franc-okat kóstolni. Azok között, akik szívesen részt vesznek egy „Villányi körúton” és több pincészethez is ellátogatnak egy kóstolóra, fődíjként egy 12 palackos prémium cabernet franc válogatást sorsolnak ki. A villányi standok közötti könnyebb tájékozódás kedvéért a pincészeteket, a standszámokat, és a borkülönlegességeket feltüntető kostolólap is készül. A játékban 15 pincészet 15 prémium cabernet franc-ja vesz részt, és minden egyes kóstoló után egy igazoló pecsétet kap a látogató. A játékban résztvevők a fődíj mellett további értékes nyereményeket sorsolnak ki, úgy mint a IV. Villányi Prémium Bormustrára szóló belépőket, borkóstoló vouchereket, illetve egy három palackos cabernet franc válogatást. A nyerteseket a borlapon feltüntetett e-mail címükön értesítik ki és a Villányi borvidék facebook oldalán is közzé teszik. További információ a kóstolható borokról.


Gyűjtői bor ritkaságok a jótékonysági borárverésen


A húsz éves Villány-Siklósi Borút tagjainak közös felajánlásával 12 palackos gyűjtői különlegességeket tartalmazó Villányi Franc válogatás kerül kalapács alá a fesztivál jótékonysági bor aukcióján. Az árverés célja a pénzalap előteremtése a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia programjának bővítéséhez. A Szimfónia program a 40 éve Dél-Amerikában kifejlesztett „El Sistema” módszer meghonosítása, amely zenei foglalkozások eszközével mutat kiutat a reménytelenségből a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek számára. A programban résztvevő gyerekek megtanulnak feladatokra összpontosítani, közösségi élményekkel gazdagodnak és hosszabb távon javul iskolai teljesítményük is. A támogatások segítségével a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak több és több településre tudja ejuttatni programját.„Emberbőrben lakni nem ugyanaz, mint Embernek lenni. Az életet emberséggel, a szó nagybetűs értelmében Emberként megélni, és ugyanakkor a megélhetésről gondoskodni, bizony embert próbáló feladat. A Villány-Siklósi Borút Egyesület tagjaiként kötelességünknek érezzük, hogy támogassuk azokat, akik emberhez méltatlan körülmények között kénytelenek élni, és segítsük őket az emberhez méltó élethez vezető út megtalálásában.” - mondta Becker Leonóra, a Villány-Siklósi Borút Egyesület elnöke

A Villányi borritkaságokat tartalmazó csomag kikiáltási ára 124.000 Ft.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése