![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkPcxicHQKE1Zg-YS0yczdOZXALrbiLyMs21N4WbNboe-h6wSX0O6mIqKxFe3X-LW6uUkVmTATe3SRsKlGr0UeHhCW3Et4eXh6zOl95YjQzq9sDF5yrqhEiG_eGtk1_P4rXlOM3YBZYZ8/s1600/wine-95089_1280.jpg)
Tájékoztatásuk szerint a helyi Taschner Bor- és Pezsgőház Irsai Olivére a nap folyamán kapta meg a forgalomba hozatali engedélyt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól.
A napokon belül megvásárolható bort a fertő-parti Ranisch dűlőből származó szőlőből készítették; mint írják, ebben az évben a korai fajtákat a legmelegebb dűlőkben egy héttel korábban lehetett szüretelni a kedvező tavaszi-kora nyári időjárásnak köszönhetően.
Mostanra azonban a szélsőséges nyári időjárás miatt a többi fajta esetében nem számíthatunk korábbi szüretre. A szőlőket sikerült megóvni a sok borvidéken pusztító betegségektől, bár a mennyisége az átlaghoz képest 30 százalékkal kevesebb lehet.
MTI 2014. augusztus 25.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése