2014. augusztus 7., csütörtök

Pénteken kezdődik a tolcsvai borfesztivál

Pénteken kezdődik a tolcsvai borfesztivál a Tokaj-hegyaljai településen.




Mint közölték: bár országszerte rendeznek borfesztiválokat, de olyat, ahol a borokat a dombok között, a több száz éves pincék mélyén lehet kóstolni úgy, hogy közben egy különleges település szépségeit fedezhetik fel a látogatók, csak Tolcsván tartanak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei község önkormányzata 2004-ben fogott össze először a környékbeli borászokkal, hogy megszervezze a helyi borok fesztiválját.

Az első években a tolcsvai termelők munkájának, a vidék "aranyának" tekintett bor és a község minél szélesebb körben történő megismertetése volt a cél, a gasztronómiai és kulturális élmények azonban évről évre egyre több embert vonzottak Tolcsvára, az elmúlt években már tízezernél is több vendéget fogadtak a településen.

A Tolcsvára látogatók kóstolópohár megvásárlásával a pincészeteknél meghívást kapnak két pohár borra, a különböző évjáratú szamorodnit, hárslevelűt, furmintot és sárgamuskotályt az idén is több tucat helyen lehet megismerni, akár a nemespenésszel vastagonborított falak közötti pincesétákon is.



MTI 2014. augusztus 7.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése