2014. augusztus 31., vasárnap

Matias Borászat - Drive 2008

A könyvesbolti borvásárlásom második alanya egy „Drive” elnevezésű, vörös házasítás volt. Hogy mi ihlette a bor névadóját, nem tudom, de biztosan nem arra akart utalni vele, hogy ebből a borból fogyasztva még nyugodt szívvel a volán mögé ülhetünk, elvégre a 14%-os alkoholtartalmával biztosan elszínezné a szondát a bor fogyasztójának lehelete, még órákkal a kortyolgatás után is. Kíváncsi lettem volna, hogy milyen szőlőfajtákból készülhetett eme ital, de sem a palackon, sem a pincészet weboldalán nem találtam információt erről. Kóstolás után megpróbálkozom tippelgetni.



Színében kifogástalan. Pont olyan, mint amit egy szekszárdi vöröstől elvárna az ember: mély rubintos színvilág, melyet az évek szépen elkezdtek már bebarnítani. A pohár falán megjelenő gótikus szentély effektus tanúskodik a bor glicerinben bővelkedő testességéről. Illatában a nyári piros bogyós gyümölcsök, leginkább a málna és a szeder uralkodnak, a háttérben szépen meghúzódva, de nem elbújva kísérő tölgyfahordó illatával. Kóstolva először az illata után várt gyümölcsök íze tölti meg a szánkat, majd sajnos kissé erős alkohol hamar elhajtja ezeket, de kellemes, csípősen pikáns, kávés, étcsokoládés kesernyével hosszan búcsúzik a korty.  A bor illatanyagban gazdag, testes, tüzes, összeérett tanninokkal kifejezetten jó kísérője mélyebb baráti beszélgetéseknek vagy egy izgalmas könyvnek. 88 pont.


Azt tippelem ezek után, hogy cabernet sauvignon és franc, kékfrankos és talán merlot lehetnek az összetevői. Jó lenne megtudni igazam van-e...  

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése