2017. április 25., kedd

10 éves Vylyan Terasz

A Vylyan Pincészet két jelentős évfordulót is ünnepelt idén tavasszal. Huszonöt évvel ezelőtt telepítették az első tőkéket és tíz esztendővel ezelőtt nyílt meg a vendégek előtt a pincészet vendéglátó helye, terasza. 10 éves évfordulójukon a Vylyan Terasz meg is újult: egy gasztronómiai fejlesztést avattak, látványkonyhával, megújult csapattal, egyedi, s mindig frissülő étlappal, helyi ízekkel. Így vált a Vylyan Terasz egyedi íz- lelőhellyé - derül ki a Vylyan Pincészet sajtóközleményéből.


Vylyan Terasz = Természet + Borok + Gasztronómia + Életöröm

Vylyan Szőlőbirtok, Vylyan Terasz

A Vylyan a Villányi borvidék egyik legmeghatározóbb borászata, s a névről is sokan tudják, hogy egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezést takar. Első szőlőültetvényeiket 1992-ben telepítették, s a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. 2008-ban a Vylyan-t az Év Pincészetének választották.

Birtokigazgató: Debreczeni Mónika
Főborász: Ipacs Szabó István

Vylyan Terasz, így emlegetik a birtok vidám, napsütéses és élményekkel teli szegletét, amely télen-nyáron várja a borkedvelőket.

Vannak helyek, amelyeknek lelke, kisugárzása van, s igazán ettől válik értékessé, s nem csak egy célponttá a bortérképen. A Vylyan Terasz nem csak egy vendéglátóhely, a Vylyan életérzés itt tapasztalható és érthető meg igazán. Akár borokról, étkekről, vagy programokról van szó, az biztos, hogy a kérlelhetetlen minőség mögött szerető gondoskodás van, s ami mindenkit megfog és lenyűgöz, az a miliő: a természet, s a szőlő közepén, a szabadsággal feltöltő panorámával. .

2017 áprilisában a Vylyan Terasz “történelmének” új fejezete kezdődött, a tavasszal együtt a Vylyan Terasz is megújul: 10 éves évfordulójukon avattak egy gasztronómiai fejlesztést, megújult csapattal, mindig frissülő étlappal, helyi ízekkel.


A gasztro- kínálatnál ugyanaz a bevált recept, mint a boroknál: az egyedarcúságra, s egyszerűen a legjobbra törekszenek. Így válik a Terasz egyedi íz- lelőhellyé.


Vylyan Terasz – Megújult gasztronómiai kínálattal

„Ha szívből főzöl, a lelked is jól lakik”

Hiszünk abban, hogy mindaz a törődés, szeretet és gondoskodás, amit „beleteszünk” a borba, az a bor fogyasztójánál is megjelenik. Ugyanez az elv a konyhában is. Az egyedarcúságra, s egyszerűen a legjobbra törekszenek. Aki szeret jót enni, tudja, hogy itt ez önmagában egy program, a borokkal együtt kompex ízélmény, nem csupán étkezés.

Erre törekszenek a Vylyan Teraszon!

A recept

- helyi, kiváló alapanyag
- kreatív gasztro- csapat
- látványkonyha
- csúcsminőség a kínálatban, de laza, otthonos életérzés
- közérthető ízvilág, de mindig kísérletezve, izgalmasan: pl. boroshordó dongával füstölt steak
- változó kínálat, szezonalitás, a havonta változó kínálat mellett érdekességek, tematikus napok
- unikális technológia – az eszköz (Green Egg), amit maguk között csak “A Tojás“-nak becéznek. Ősi módszer és korszerű technológia találkozása – nem egy grillező, inkább egy csodaműszer, „kiskemence”, amely sokféleképp használható.

Séf: Bilanics Richard

Tanácsadó séf: Lovász József Domi, a 2015-ös Konyhafőnök győztese

„Terasz kapitány”: Péter Ákos

Programcsokrok, szolgáltatások

Az egyéni látogatókon túl az üzleti rendezvényekre is építő Vylyan Teraszon az alábbi kínálatból választhatnak.

- minden hónap 2. szombatja – tematikus ízutazás
- sunday brunchok
- borkóstolók
- céges és magán rendezvények
- kulturális programok
- kicsiknek, nagyoknak – családoknak!

Minden hónap 2. szombatja – tematikus ízutazás

Minden hónap 2. szombatján kitekintés a világkonyhára (pl. az amerikai BBQ-tól a pityókás Üvecspörköltig), vendégséfekkel főzünk, illetve bemutatunk helyi termelőket (pl. Kabafarm, minden, ami kecske).

Sunday Brunch-ok

Egy kis lazulás mindenkinek jár! A Vylyan Sunday Brunch lényege: lassítsd még kicsit a hétvégét, szedd össze a családot, barátokat, gyere ki a természetbe, töltődj nálunk gyönyörű környezetben fesztelenül, átélve a hely szellemét, s a jó társaságot. Frissítő borok és ínycsiklandó ételek a „közösségi asztalon”, mindent végigkóstolhatsz a saját tempódban.

Szívesen látunk hétvégézőket, környékbelieket, túrázókat, s a családosoknak tapasztalatból mondjuk: a Vylyan Terasz a gyerekek kedvence lesz! A pihenő szülők szeme fényei a gyereksarokban bíbelődhetnek, de általában a természeti környezetben (szőlőben, parkban) élik meg a teljes szabadságot (a szülőknek átlátható a terepen;-), vagy legtöbbször ki sem szállnak a trambulinból.

Borkóstolók

A boroknak mindig a születési helyükön van a legnagyobb varázsa, hát még ilyen helyen! Szakmai, vezetett borkóstoló vagy csak néhány pohár bor? Mindenki annyit kap a bor mellé járó tudásból, amennyire szomjazik.


Pincelátogatás, dűlőtúrák, tematikus kóstolók azoknak, akik igazi beavatottak szeretnének lenni.

Túraútvonalak, bicikliút és piknik – akik szép természeti környezetet, aktív pihenést, s nyugalmat, lazulást keresik, itt jó helyen járnak!

Céges és magán rendezvények

A kedd, szerda és csütörtöki napok az üzleti és egyéni rendezvényeké.

A bor egyik fontos értéke, hogy segít közelebb hozni egymáshoz az embereket. A Vylyan Terasz egyedi helyszín, legyen szó üzleti találkozóról, ünneplésről, céges összejövetelről, vezetői értekezletről, exkluzív fogadásról, vagy csapatépítésről. A személyre szabott élményhez szállás, catering, kísérő programok és transzfer szervezésében a Vylyan Pincészet felkészült kollégái és partnerek segítenek.

Leány- és legénybúcsúk, jegyes- és esküvői fotózás, de családi vagy baráti események, ünnepségek, nagyobb fogadások lebonyolításához különleges helyszín és szervezés jár.

Kulturális programok

A borra és kultúrára szomjazó közönség már jól tudja, hogy a borokon túl egy tágabb, izgalmas kulturális programok köré csoportosuló univerzum tárul fel a Vylyan Teraszon zajló események kapcsán. Csak néhány ízelítő: a január vége a hagyományőrző Vince napé, melyet a Vylyan Pincészet élesztett újjá a Villányi borvidéken. A BorZsongás fesztiválon köszöntheti velünk a tavasz éledését, s a kultúrát. A nyárba fordulva a júniusi Szent Iván éji szerelemünnep után az ugyancsak alapítóként jegyzett augusztusi Ördögkatlan Fesztivál egyedülálló hangulatát ajánljuk, mely egyszerűen kihagyhatatlan élmény. Az ősz a szüret és az újbor ünnepe, a többéves tradícióra visszatekintő Bogyólé művészi címke pályázat- és kiállítással. Művészi Hordó projekt egyes alkotásai még ma is megtekinthetők.

Kicsiknek, nagyoknak – családoknak!

A gyerekek imádják a Vylyan Teraszt. Miközben a szülők nyugodtan pihenhetnek, borozhatnak, addig a gyerekek önfeledten fedezhetik fel a gyönyörű környezetet. A park, a szőlőliget, a kis focipálya és a trambulin, vagy a játéksarok megannyi izgalmas színtér a gyerekeknek.

Vylyan Terasz – életérzés, személyesség, oldott hangulat

Berecz Andrással nyitottuk a teraszt, majd beköltözött 2008-ban az Ördögkatlan fesztivál, s a látogatók pár év alatt felfedezték, hogy a Vylyan Terasz a „világ közepe”. Nem mi magunk, hanem a vendégeink nevezték el Vylyan terasznak, ebben is benne van, hogy ez nem csak egy pincészet, ahol bort kóstolhatnak, hanem egy gyönyörű hely, szabad életérzés. Amit mindig visszajeleznek visszatérő vendégeink: a jó atmoszféra, a béke, a nyugalom, az oldott hangulat. Egy hely a szőlőtenger közepén, amelynek pozitív és „kisimító” kisugárzása van.

Amire szívesen emlékezünk

- Kusturica filmjelenetnek is beillett volna, amikor egy jókedvű csapat – 13 borkedvelő vendég – szállt ki egyetlen kis régi „rönóból”.

- Sok jó ember kis helyen is elfér, pláne, ha borról és irodalomról van szó. Egyszerre legtöbben az Ördögkatlan Fesztivál utolsó napján voltak a Teraszon. Nem számoltuk, de kb. 400-an biztosan (a park többi részét nem is számoljuk ehhez), ami annyit jelent, hogy egy talpalatnyi hely sem maradt szabadon. Röhrig Géza költőt hallgattuk, akit a Saul fia c. Oscar díjas filmből ismerhetnek legtöbben.

- Legtöbb turista lábnyom a túraútvonalon: Nagy örömünkre egyre többen érkeznek hozzánk gyalog, vagy kerékpárral. Egyéni túrázóként egyre többen fedezik fel a Palkonya-Vylyan túraútvonalat, talán még soha nem érkeztek annyian a szép borvidéki faluból a Vylyan Teraszra, mint 2016-ban. Bíztatunk mindenkit ezután is: mindössze 1 órácska séta!

- Több meglepetés születésnap, sőt lánykérés is történt már nálunk, ahol a bátor férjjelölt minket is beavatott tervébe, így feledhetetlen pillanatot szerezve a pincében, szőlőben jövőbeli kedvesének. Örülünk, hogy mi is hozzájárulhatunk ilyen kedves momentumokhoz.

(Forrás: Vylyan)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése