2014. szeptember 16., kedd

Több mint félszáz program a szekszárdi szüreti napokon

Több mint félszáz program, koncert, kiállítás, színházi előadás, a borudvarban pedig csaknem negyven borászat várja a hétvégén a szekszárdi szüreti napok közönségét.
Horváth István, Szekszárd polgármestere a csütörtöktől vasárnapig tartó hagyományos rendezvényt ismertető keddi sajtótájékoztatón elmondta: újdonság, hogy a vármegyeháza augusztusban megnyitott udvarának színpadán és a Garay Élménypincében is lesznek programok.


A szüreti napokat pénteken Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitja meg a Béla király téren, ahol fellép a szekszárdi Bartina néptáncegyüttes és kihirdetik a Szekszárd város bora verseny idei győztesét. A szintén Béla király téri borudvarban egyébként 39 pince és két pálinkaház kínálja borait és párlatait.


A sorozat egyik leglátványosabb eleme a szombati szüreti felvonulás lesz, a Bezerédj, Széchenyi és Szent László utcán vonuló menetben 50 hagyományőrző együttes több mint kétezer tagja vesz részt - mondta.


Halmai-Nagy Róbert, a rendező Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója megemlítette: a fesztivál első programja idén is a Szeretet lángja elnevezésű szemléletformáló előadás lesz, amelyben egészséges és segítséggel élő emberek együtt lépnek színpadra. A gyerekeket szombaton és vasárnap történelmi játszóházzal várják, a hangversenyszínpadokon mások mellett a Balkán Fanatik, Herczku Ágnes zenekara, Szalonna és Bandája, Horváth Charlie és a Neoton együttes ad koncertet, a Budapest Klezmer Band a Hegedűs a háztetőn című musicalben játszik.


Horváth István azt is közölte, hogy a fesztivál mintegy 23 millió forintos költségvetésének kétharmadát támogatóktól származó bevételekből, egyharmadot a rendezvény saját bevételeiből fedezik.
MTI 2014. szeptember 16.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése