2014. július 11., péntek

VinCE Balaton - Borok, kóstolók és koncertek négy napon át

Több tucatnyi pincészet boraival, minőségi gasztrokiállítókkal és ingyenes koncertekkel várja a közönséget csütörtöktől vasárnapig a VinCE Balaton borfesztivál, melyet a 46. Kékszalag Nagydíj kísérőrendezvényeként rendeznek meg Balatonfüreden.


A csaknem harminc, borokat kínáló stand választékában kizárólag olyan borok szerepelnek, amelyek a VinCE magazinban szereplő teszteken jól szerepeltek. A balatoni borvidékek, mint a Balaton-felvidéki, balatonboglári és somlói régiók mellett Villányból is szép számmal érkeznek borászok, de Szekszárd, a Mátra és Eger, Mór és Tokaj is képviselteti magát - közölték a szervezők az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a pálinkák, jeges koktélok és finom kávék mellett a közönség minőségi sörökkel is találkozhat, a gasztrokiállítók pedig az italokhoz illő grilleket, könnyű sonka- és sajttálakat, kézműves finomságokat kínálnak.

Az ingyenesen látogatható fesztiválon esténként olyan zenekarok lépnek fel, mint a Kerekes Band és a Pannonia Allstars Ska Orchestra, vasárnap pedig a Rájátszás koncertje alapozza meg a hangulatot.

Idén megrendezik a tehetséges utcazenészek versenyét, és a világbajnokság bronzmeccsét és döntőjét is közvetítik, hozzá a legkedvezőbb árú "meccskorcsolyákat", vagyis a kiállítók speciális ajánlatában szereplő, frissítő nyári borokat és fröccsöket kortyolhatják a vendégek.

A VinCE Balaton újdonsága idén a Sky Lounge, amely a magasba emeli a fesztiválozókat, hogy egy pohár borral a kézben koccinthassanak a tóparti látványra. A "borkultúrsarokban" a fröccs és pihenés mellé borszakirodalmat és magazinokat forgathatnak, míg a VinCE Kóstolószalonban délutánonként borértő kollégák mutatnak iránytűt a hazai és nemzetközi borvidékek, szőlőfajták és specialitások megismeréséhez.

A borvilág felfedezése a vízen is folytatódhat, a Balatonon elektromos jachtok fedélzetén tartanak élménykurzusokat, ahol 90 percben egy-egy választott témával, például izgalmas pezsgőkkel, híres rozékkal, balatoni klasszikusokkal és ritkaságokkal, egzotikus országok tételeivel ismerkedhetnek a résztvevők.

A fesztivál részletes programja a www.vincebalaton.hu honlapon található meg.MTI 2014. július 10.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése