2014. július 10., csütörtök

Több mint százféle borral várja mától a vendégeket az Egri Bikavér Ünnep

Több mint százféle egri bort lehet kóstolni a ma délután kezdődő Egri Bikavér Ünnepen. A négynapos eseményen az egri bikavérek és az egri csillagok mellett a helyi termelők rozé borai is helyet kapnak az Érsekkertben.

Az Egri Borvidék legnagyobb borgasztronómiai fesztiválján csaknem negyven borászat 118 féle minőségi egri borához húsz étterem kínál egyedi fogásokat.

A fesztiválon a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakemberei zsűrizik az ételeket. Varga Károly olimpiai és világbajnok mesterszakács, Ambrus György olimpiai bajnok mesterszakács és Barabás Zoltán, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke bírálja a kínált fogásokat - közölte Tarsoly József egri hegybíró.

A Bikavér-ünnepet számos kísérőrendezvény színesíti: szombat délután a Gárdonyi Géza Színház előtt traktoros gyorsulási és szépségversenyt tartanak az egri borászok. A zsűriben Torgyán József, Wahorn András és Csernus Imre foglal majd helyet.

A zenei kínálat kialakítása során a szervezők a műfaji sokszínűségre törekedtek. Az Egri Bikavér névre "keresztelt" nagyszínpadon fellép a Mystery Gang, Majsai Gábor és a Pénzügyőr Big Band, a Group'N'Swing, a Hungariddim és a közelmúltban ismét Fonogram-díjjal jutalmazott egri Kerekes Band is.

A Zenepavilonban kialakított Egri Csillag színpadon dj-k és különböző formációk - a nagyszínpadtól eltérő - zenéket játszhatnak esténként. Négy napon át számos fellépő váltja egymást itt.

Az Agria Nemzetközi Folkhétvége számos programjának is - a korábbi évekhez hasonlóan - az Egri Bikavér Ünnep ad otthont az Érsekkertben. 

Szombat délután szintén az Érsekkertben az Egri Városi SI bokszolói ökölvívó csapattalálkozón mérik össze tudásukat az Erdei Zsolt szakmai felügyelete mellett működő Madárfészek Akadémia sportolóival.MTI 2014. július 10.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése