2014. június 30., hétfő

Pénteken kezdődik a Gastroblues Fesztivál Pakson

Pénteken kezdődik a Nemzetközi Gastroblues Fesztivált Pakson, ahol fellép többek között Chantel McGregor, a The Magic of Santana zenekar, a Ford Blues Band, Julian Sas, Sean Carney, Little G. Weevil és a Deák Bill Blues Band is.




A vasárnapig tartó fesztiválon a koncertek mellett főzőverseny, bor és gasztronómiai finomságok is várják a látogatókat - olvasható a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, először látogat Magyarországra a tavaly Nagy-Britanniában az év legjobb blues gitárosának és énekesnőjének választott Chantel McGregor. The Magic of Santana név alatt Carlos Santana zenéjét idézi meg két egykori zenésztársa, az énekes Alex Ligertwood és a kongás Raul Rekow német muzsikusok segítségével.

Az amerikai Ford Blues Band az 1970-as évektől a fehér blues egyik legjelentősebb zenekara. A három Ford-fivér közül a gitáros Robben helyére Volker Striffler lépett, a zenekarvezető-dobos Patrick mellett a szájharmonikás Mark Ford szerepel a csapatban.

A holland Julian Sas gitáros 10 évvel ezelőtt a Gastroblues Fesztiválon mutatkozott be a magyar közönségnek. Julian Sas saját zenekarával érkezik, műsorához csatlakozik Cliff Moore.

Az amerikai Sean Carney 2007-ben elnyerte a memphisi International Blues Challenge-en a legjobb zenekar díjat, és Albert King-díjjal is jutalmazták. Ezúttal a magyar T. Rogers zenekarral mutatkozik be a fesztiválon.

Az Amerikában élő Little G. Weevil (Szűcs Gábor) a tavalyi évben megnyerte az International Blues Challenge legjobb szóló/duó előadója kategóriát, valamint legfiatalabbként jelölt volt az idei amerikai Blues Music Award díjra akusztikus blues előadó kategóriában. A tavalyi évhez hasonlóan az idén is több alkalommal fellép a fesztiválon.

A hazai előadók között a fesztiválon fellép a Deák Bill Blues Band, valamint Ferenczi György és a Rackajam együttes, amely Pál István "Szalonna" bandájával közös koncertet ad a helyi evangélikus templomban. A rendezvényen szerepel a három éves múltra visszatekintő Soulbreakers együttes, Petruska András, valamint a szaxofonos Muck Ferenc, aki ezúttal családi zenekarával lép fel, amelyben három iker gyermeke is játszik.

Az idén is megrendezik a hagyományos vasárnapi főzőversenyeket és nem marad el a borbarát találkozó sem. A teljes program awww.gastroblues.hu oldalon olvasható.



MTI 2014. június 30.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése