2014. június 13., péntek

Könyvhét - Zenés programok és borkóstolók Balatonfüreden

A könyves programok mellett koncertekkel és borkóstolókkal is várják a vendégeket a balatonfüredi a könyvheti programokon vasárnaptól szerdáig.


Cserép László, a városi önkormányzat művelődési osztályvezetője az MTI-nek elmondta: azokra a látogatókra is gondoltak, akik az előszezonban Balatonfüredet választották pihenésül vagy egy hosszú hétvégére utaztak a városba.

A fesztivál díszvendége Ferdinandy György József Attila-díjas író. A megnyitón az író legújabb, A francia asszony című könyvét mutatja be, de rajta kívül még számos neves irodalmárral találkozhatnak az érdeklődők, köztük Szécsi Noémivel, aki Gondolatolvasó című könyvéről beszél. Dobai Lili író, költő, művészettörténésszel pedig Jász Attila, az Új Forrás főszerkesztője beszélget a Vaszary Galériában.

Különlegesség a Művészet és tér című kötet, amely a Balatonfüreden megrendezett Hamvas Béla-konferencia előadásait gyűjti egybe. A könyv illusztrációit Nádler István munkáiból, valamint a Vaszary-villa Művészet és tér című kiállításának anyagából állították össze – tette hozzá a szakember.

A dzsessz és az experimentális zenei műfajok kedvelői Horváth Kornél ütőhangszeres és Lantos Zoltán hegedűművész koncertjét hallgathatják meg, Grencsó István szaxofonos és fuvolista, a magyar avantgárd dzsessz egyik kiemelkedő alakja pedig Grencsó Kollektíva nevű zenekarával lép fel - fűzte hozzá.

Külön érdekessége lesz a programnak a Ferencsik János-emlékszoba átadása, amelyet a róla elnevezett zeneiskolában rendeztek be. Az emlékszobában a karmesterhez kötődő használati tárgyak, fotók, lemezek, könyvek kapnak helyet, a látogatókat előzetes bejelentkezéssel fogadják - jelezte Cserép László.

Hozzátette: a könyvheti programok idejére a Blaha Lujza utca a bor utcája lesz, ahol helyi borokat kóstolhatnak az ide látogatók. 




MTI 2014. június 12.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése