2014. január 1., szerda

Mészáros Pál - Kékfrankos 2011

Szilveszter délutánja, párom virslis kiflit sütöget, én netezek és közben egy újabb szekszárdi kékfrankost kortyolgatunk. Ezúttal a másik nagy kedvenc borásztól, Mészáros Páltól. Ez egy 2011-es tétel, egy évvel idősebb, mint a tegnapelőtti Takleré. Nagyon szépen lassan folyik ki a palackból, szép kis színes, hamar tűnő habot hagyva a felszínén. Színe mély bíbor, gyűrűje vastag, lilás széllel. Illata közepesen intenzív, főleg bonbon meggy, de egy kis szegfűszeg, fahéj, cherry illatjegy is elő-előtűnik, és egy kis hordóbuké is érződik. (Úgy tűnik a kékfrankos jellegzetes jegyei lehetnek a meggy- és cseresznye illatok kis fahéjjal, szegfűszeggel). Ízlelve a nagylelkű alkohol (13%) üdítő savat, fanyarkás tannint, tartalmas testet kísér. Ízében is jön a cseresznye és az érett meggy. A bor simogatóan csúszik a nyelvünkön tova, míg a garathoz ér. Ez egy hosszú lecsengésű harmonikus, gerinces: tüzes, tartalmas és főleg szép savakkal felépített bor. 85 pont

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése